Swedavia

Affärsstödsenheten Projekt ansvarar för att genomföra samtliga investeringsprojekt för International Airports och Real Estate. Uppdraget innefattar samtliga projekt inom byggnader, mark och anläggningar, flygplatstekniska system samt REABs investeringar.


Dina arbetsuppgifter

Som projektkoordinator har du en bred och viktig roll där du stöttar projektchef och ledning vid behov samt deltar och arbetar i styrgrupp/ledningsgrupp. Du stöttar även projektledare och projektkontoret med riktlinjer & metodiker samt arbetar med kontinuerlig projekt- och verksamhetsutveckling.

Inom ditt ansvarsområde arbetar du även med att ta fram, förvalta och utveckla rutiner och processer samt ansvara för den övergripande administrationen, såsom resursplanering, riskbanken, statusrapporter, illustrationer och diverse sammanställningar. Du säkerställer hanteringen av ändringar enligt projektets ändringshanteringsrutin samt ansvarar för besluts- och ändringsloggen inom projektet.

Du planerar för större möten och konferenser, workshops, interna och externa arrangemang samt planerar och är med och genomför trivselaktiviteter. Du ansvarar även för inköp till kontoret och i vissa fall till projekten. Vidare så ansvarar du för avveckling av projektkontor vid projektavslut. Vid behov utbildar och introducerar du delprojektledare och andra stödfunktioner som är nya i projektet. I rollen ingår även en del kontakt med enheten som sköter internkommunikationen.

Du arbetar i affärssystemet IFS med bland annat fakturahantering, tar fram underlag för inköp, följer upp konsulternas dagböcker samt ser till att fördelningen av attesträtter fungerar enligt fastställda interna rutiner. Övrig administrering och dokumentation sker projektverktyget i Antura.

Din profil
Vi ser att du har avslutad gymnasieutbildning och gärna någon form av utbildning i hur man arbetar i projekt. Det är nödvändigt med erfarenhet från ovan arbetsuppgifter samt meriterande med erfarenhet från arbete i projekt.

Som person är du trygg, har självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella. Du får energi av andra och tycker om att skapa nya kontakter och nätverk både inom och utom organisationen. Du är flexibel och kan anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Rollen innefattar mycket administration och det är av största vikt att du är strukturerad, noggrann och har en god planeringsförmåga. Du tar dig an och hanterar frågor på olika nivåer och är inte rädd för en utmaning. Eftersom du kommer ha många arbetsuppgifter på ditt bord samtidigt har du förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar, samt är hänsynstagande och visar gott omdöme när olika situationer kan vara extra utmanande.

I din roll har du många kontakter så service är naturligt för dig. Du är tålmodig, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har viljan att hitta och leverera lösningar. Dock har du mod att agera efter din egen övertygelse och proaktivt stödja dina uppdragsgivare. Du är pålitlig och hanterar konfidentiell information på ett etiskt och professionellt sätt och tar egna initiativ för de arbetsuppgifter som ska utföras. Du kommer att ingå i en grupp tillsammans med övriga projektkoordinatorer inom enheten Projekt. Ni tar gemensamt ansvar för att utveckla rollen löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Härryda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/167
Kontakt
  • Anders Johansson, anders.johansson@swedavia.se , 073-3938405
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb